Plasztikai sebészeti videómarketing: 7 tipp, hogy hatékony legyen

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

7 ötlet a hatékony plasztikai videómarketinghez

Szatmári Szabina - Egészségügyi marketing divízió vezető

Ma már senkinek sem újdonság, hogy a mai technológiával teli világban a videó az egyik legsikeresebb marketingeszközzé nőtte ki magát az egészségügyi márkák és praktizáló orvosok számára. A videómarketing különösen hasznosnak bizonyult az olyan szakorvosok számára, akik esztétikai beavatkozásokat is kínálnak – ilyenek például a fogorvosok és a plasztikai sebészek. A videós tartalmak nem csak egy praxis működésébe nyújtanak betekintést a páciensek számára, hanem abba is, hogy milyen eredményekre számíthatnak az adott szakembertől.

A plasztikai videómarketingnek már évek óta fontos szerepe van minden plasztikai sebész stratégiájában, azonban most, egy világjárvány kellős közepén még fontosabb, hogy a szakorvosok kihasználják a videók nyújtotta lehetőségeket.

Plasztikai sebészeti videómarketing: 7 tipp, hogy hatékony legyen

Miért fontos a videómarketing a plasztikai sebészek és más szakorvosok számára?

A mai digitális korban az online márkakampányok nagy része a tartalommarketingre alapoz. Ez röviden azt jelenti, hogy hasznos, releváns, értékes tartalmakat kell készítened célközönségednek (pácienseidnek), hogy bizonyíthasd szaktudásodat, és hogy még több páciensre tehess szert.

A videók is ilyen tartalmaknak számítanak, ráadásul sokkal több információt képesek átadni egyetlen perc alatt, mint az írott szöveges tartalmak (amikre persze még így is szükség van a tartalommarketingben). A videók nem csak hasznos információkat kínálnak a nézőknek, hanem ezeken keresztül demonstrálhatod praxisod személyiségét, és azt a minőséget is, amit kínálsz ügyfeleid számára.

 

Az emlékezetes, igényes videók márkanagyköveteket teremthetnek

Az egészségügyre elképesztő verseny jellemző. Ahhoz, hogy kiemelkedhess ebből a versenymezőnyből, egy hiteles gondolatvezetőként kell feltüntetned magadat pácienseid szemében, és egy stabil személyes márkát kell kialakítanod magad köré.

Sok plasztikai sebész a mostanihoz hasonló válsághelyzetekben lemond a marketingről, pedig épp most, ezekben a bizonytalan időkben lenne szükség arra, hogy egy biztos pontot kínálj az emberek számára, és hogy ezt tudasd is velük. Egészségügyi szakértőként tőled várják el, hogy hiteles, szakmai válaszokat kínálj egészségügyi kérdéseikre. Ezeket a válaszokat többek között videók formájában is felkínálhatod nekik, amikben további hasznos tudnivalókat is hozzáfűzhetsz mindahhoz, amire pácienseid kíváncsiak.

Függetlenül attól, hogy vírushelyzet van-e, vagy sem (jelenleg az van), fontos, hogy pácienseid márkád emberi arcát is megismerhessék, amire a videók tökéletes lehetőséget kínálnak. Ezekben a videókban nem csak hitelesen tájékoztathatod az embereket az aktuális témákról, hanem azt is megmutathatod nekik, hogy egy együttérző ember vagy, aki tényleg a szívén viseli páciensei biztonságát.

Ha nem vagy hozzászokva, hogy videón szerepelj, akkor ideje elkezdened megbarátkoznod a gondolattal, ugyanis a videómarketingre egyre több szükséged lesz az évek során. Még ha azt is hiszed, hogy „elég jó” a mostani stratégiád, mindig lesz hová fejlődni, és a videó egy óriási lépés lehet a megfelelő irányban.

 

A videók aktivitásra ösztönzik pácienseidet

Számos platform kínál lehetőséget rá, hogy élő videóközvetítések keretei között kommunikálhass pácienseiddel. Ezeken a közvetítéseken beszámolhatsz különféle plasztikai sebészeti hírekről, újdonságokról, vagy akár bejelentheted, hogy milyen új szolgáltatásokkal, lehetőségekkel bővült praxisod kínálata. Beszélhetsz továbbá egy-egy népszerű eljárás fontos részleteiről, vagy tarthatsz élő kérdezz-felelek közvetítéseket is pácienseidnek.

A Facebook például remek platform akár élő, akár előre felvett videók publikálására, de megcélozhatod az Instagramot és a YouTube-ot is, ha tudod, hogy közönséged nagy része ezeket használja a videózásra. Ha kellő kapacitásod van rá, akkor akár több platformra is feltöltheted videóidat, csak ügyelj rá, hogy terjedelmük és formátumuk passzoljon az adott platform előírásaihoz és elvárásaihoz.

 

A videók a legnépszerűbb tartalmak az interneten

Íme néhány meggyőző statisztika a videómarketing javára:

 

A videók bárhonnan megtekinthetők

Tekintve, hogy ma már mindenkinek a zsebében ott lapul egy maréknyi számítógép, az emberek bárhol, bármikor elindíthatnak egy videót az interneten. Függetlenül attól, hogy pácienseid okostelefonokon, laptopokon, vagy asztali számítógépeken keresztül érik el az internetet, videós tartalmaid a modern telekommunikációs technológiák jóvoltából bárhová eljuthatnak.

 

7 plasztikai videómarketing ötlet, amikkel sikerre viheted praxisodat az interneten

Inspirációs videók

Amikor eldöntötted, hogy szabadidődet, pénzedet, és idegállapotodat nem sajnálva orvos leszel, akkor ezzel óriási akaraterőről és odaadásról adtál tanúbizonyságot. Használd fel azt az intelligenciát, pozitivitást és együttérzést, ami végigvezényelt tanulmányaidon, és amit praxisodat is meghatározza. Használd mindezt arra, hogy segíts az embereknek, nem csak mint orvos, hanem mint ember is. Pácienseid, közösséged tagjai felnéznek rád, és különösen a nehéz időkben fontos, hogy jelen légy számukra.

 

Kérdezz-felelek videók

Kérd arra pácienseidet és követőidet, hogy hozzászólásaikban, privát üzeneteikben, vagy emailjeikben kérdéseket tegyenek fel neked, amiket aztán egy videó keretei között meg is válaszolhatsz (ebből akár egy rendszeres videósorozat is készülhet). Egyes kérdésekre szemléltető választ is adhatsz, amihez kérheted akár munkatársaid segítségét is. Fontos továbbá, hogy hacsak a kérdéseket nem nyilvános felületen találtad, persze ne oszd meg a kérdező nevét.

 

„Egy napom…” videók

Ezek a vlog jellegű videók bemutathatják hétköznapi feladataidat plasztikai sebészként, de akár személyes témájúak is lehetnek, amiknek semmi közük nincs praxisodhoz. Ezek a videók egy hiteles, őszinte képet festenek rólad, mint orvosról, és így pácienseid nem csak jobban bíznak majd benned, hanem könnyebben is azonosulnak veled, mint emberrel.

 

Tippek és trükkök

Most, hogy az emberek többsége a négy fal közé kényszerül, sokan keresik a módját annak, hogy hogyan javíthatnák hétköznapi életkörülményeiket. Plasztikai sebészként például megoszthatsz néhány tanácsadó jellegű videót az egészséges bőrápolásról vagy hasonló témákról, amikkel megkönnyítheted pácienseid otthon töltött napjait.

 

Gondolatvezetői videók

Vezesd be nézőidet egy plasztikai szakember elméjébe, és oszd meg velük véleményeidet, gondolataidat egy-egy releváns szakmai témáról. Beszélj nyíltan mindarról, ami épp a plasztikai közösséget foglalkoztatja, és mutasd meg, hogy képben vagy a releváns témákban. Na persze ügyelj arra is, hogy videóid nem feltétlenül más szakembereknek készülnek, ezért lehetőleg hanyagold a szakszavak túlzott használatát, és fogalmazz érthetően!

 

Interjúk

Készíts interjút egy másik szakértővel, egy kollégáddal, vagy épp egy pácienseddel (természetesen úgy, hogy írásban is beleegyezik a publikációba), az ilyen videós tartalmakra ugyanis komoly igénye lehet közönségednek (ezt persze a te feladatod lesz kitapasztalni az idők során).

 

Egy páciens történetét bemutató videó

Ha szeretnéd megmutatni, hogy praxisod milyen minőséget kínál, akkor kérd meg új pácienseidet, hogy rögzíthesd, miként változtattad meg az életét beavatkozásaiddal.

Természetesen ehhez egyértelmű, írásos engedélyt kell kapnod az adott pácienstől, hiszen nem mindenki vállalja fel az „előtte/utána” felvételeket. Azonban ha sikerül megegyezned valakivel, akkor a videónak garantált sikere lesz, elvégre egy valós személy szólal meg arról, hogy mennyire örül az „új énjének”. Ennél hitelesebb marketing pedig nem létezik.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!