Éttermi online marketing tippek

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Éttermi online marketing tippek

Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Melyik az az online marketing eszköz, amely használata biztosan megtérül egy étteremnek, asztalfoglalásban, rendezvényhelyszín ajánlatkérésben? Mutatjuk! 

Éttermi online marketing tippek

Éttermed van, vagy egy étterem marketingeseként dolgozol? Szeretnél jobb hírnevet, több vendéget éttermednek? Éttermed esetleg kiváló rendezvényhelyszín, de lehetne nagyobb is a kihasználtsága? Nos, ismerjük a problémát, több, mint két tucat étterem online marketing stratégiáján dolgoztunk már. Ennyi étterem marketing stratégiáján dolgozva, és sokszor hosszú éveken keresztül a kivitelezésén is fáradozva mit gondolsz, melyik az a marketing eszköz, melyet a leghatékonyabbnak találtuk? Bizony, ez a tartalommarketing, azaz a weboldaladra kerülő tartalmak folyamatos előállítása. Meglepődtél, ugye? Miben segít ez, kérdezed? Mindenben! Hírnevet, ismertséget hoz, de nem áll meg itt, ha jól csinálod, konkrét asztalfoglalásokhoz és rendezvény ajánlatkérésekhez is vezet! De mire jó egy étteremnem a tartalommarketing?

 

 18 év tapasztalata alapján átvizsgáljuk céged online marketing kommunikációját, értékelünk és javaslatot teszünk! Olvasd el, mit is jelent az online marketing audit ide kattintva! 


 

 

A tartalommarketing hozománya

Miben segítenek a weboldaladra felkerülő videós, képes és szöveges tartalmak? Mutatjuk:

 

  • A közösségi média marketing motorja. Nem, nem a Facebook a vendéggyár! Ő csak segít, de csak akkor, ha áttereled a közösségi médiumokból a weboldaldra. Ott tudod igazán bemutatni céged, ott van helyed, időd, eszközöd rá. 
  • A tartalom keresőoptimalizálás alapja. Ha nincsenek ott bizonyos szavak, képek az oldaladon, soha nem találhatja meg senki. A rendezvényhelyszín ajánlatkérések nagy része pedig a Googleből érkezik, de az asztalfoglalásoknak is ez az alapja!
  • Személyessé tesz, pozitív képet alakít ki. Erre nagyon nagy szükséged van! 

 

Na jó, de milyen tartalmakat gyárts weboldaladra? Mutatjuk! 

 

1. Személyzeti interjúk

Mutasd be vendégeidnek azokat az embereket, akik segítnek, hogy éttermed gördülékenyen működhessen. Emelj ki embereket a személyzet minden részéből. Mutasd be csapattagjaid életének egyéb érdekes aspektusait is: mutasd meg a vendégeknek, hogy nem csupán éttermi dolgozók, hanem művészek, sportemberek, tanulók vagy éppen veterán munkatársak.

 

2. Gyors receptek

Ezeket nem kell elnyújtani és túlbonyolítani, és persze semmiképpen ne add ki a konyhatitkaidat sem, de mivel vendégeidet egyébként is érdeklik ételeid, így tökéletes közönségnek számítanak. Ezeket a recepteket egyszerűen le is forgathatod, és feltépheted a Youtubera, így téve vizuálissá az élményt. A Youtube videót ágyazd be a weboldaladra! 

 

Szeretnél Te is időben felkészülni a legnagyobb trendekre, vagy úgy érzed, a jelenleginél jobban is kiaknázhatnád az online marketing lehetőségeit? Tanfolyamaink pontosan ebben segítenek, tudj meg többet róluk ITT!

 

3. Technika tippek

Vendégeid nagy részének nincs gasztronómiai képzésük, de ettől még érdekelheti őket a főzés. Ossz meg velük néhány konyhatippet. Lehetnek ezek akár az eszközökkel kapcsolatosak, például hogy mennyire fontos élesen tartani a késeket a konyhában, vagy hogy hogyan zajlik egy öntöttvas tepsi szakszerű takarítása. Persze főzési technikákat is megoszthatsz a tökéletesre főzött tojásokkal vagy a mesteri hagymavágással kapcsolatban is. Szintén hatásosabb videóval kísérve!

 

4. Helyi hírek

Minél több okuk van az embereknek, hogy meglátogassák éttermed környékét, annál nagyobb eséllyel térnek majd be hozzád is. Rendszeresen hívd fel az emberek figyelmét a körülötted történő eseményekre. Ezek lehetnek nyilvános partyk, galéria éjszakák, színházi előadások, koncertek, stb. Oszd meg a történéseket, és ne felejts el egy cselekvésre való felhívást (CTA) elhelyezni ezekben a hírekben.

5. Ismerd meg a beszállítókat

Ha helyi termesztőkkel vagy független beszállítókkal dolgozol együtt, akkor ezek tökéletes témáik lehetnek egy-egy blogbejegyzésednek. Látogass el a gazda birtokára, a kávéellátóhoz vagy a pékhez. Az ilyen típusú tartalmak nagyon jól „osztható” bejegyzéseket eredményezhetnek.

 

6. Éttermi hírek

Értesítsd vendégeid az új fogásokról, a szezonális újdonságokról, vagy akár az új hozzávalók kipróbálásáról. Ne csak a konyhai dolgokat oszd meg velük – új csapot sör kapható? Esetleg új borok vagy koktélok érkeztek a bárba? Éttermed egy közelgő rendezvény helyszíne lesz? Mi a helyzet a legutóbbi rendezvény összefoglalásával? A lehetőségek listája végtelen.

 

7. Borrovat

Ha csapatodat egy borszakértő munkatárs is erősíti, akkor kérd fel, hogy írjon néhány érdekességet és tudnivalót a legújabb boraitokról. A boroknak történeteik vannak, a borok kedvelői pedig szívesen olvasgatják és osztogatják meg ezeket.

 

8. A bár újdonságai

Kérd a csapos segítségét a bárpult mögötti érdekességek kiemelésére. Mutassátok be egy közkedvelt koktél elkészítésének menetét, vagy jellemezzétek az újonnan érkezett italok valamelyikét.

 

9. A tulajdonos inspirációja

Éttermed saját látomásod fizikai megvalósítása, a vendégek pedig szeretnek többet tudni erről. Oszd meg velük, hogy mi ihlette a különböző egyedi fogásokat. Talán a nagymama egyik receptje alapján készült a vendégek kedvenc szósza? Gondolj arra, hogy mi az, ami arra inspirál, hogy tovább bővítsd kínálatodat. Nyáron Spanyolországban jártál és érdekes ízeket hoztál haza onnan? Mesélj róla!

 

10. Sikertörténetek

Ha éttermed sikeres, akkor nem érdemes azt elszerénykedni – tudasd ezt vendégeiddel is! Szerepeltél nemrégiben egy TV műsorban, vagy éttermed valamilyen díjat kapott? Az ilyen hírek mind megérnek egy-egy bejegyzést blogodon. Ne feledkezz meg a házon belüli sikerekről sem – az egyik pincér managerré lépett elő? Tedd lehetővé a követőid számára, hogy gratulálhassanak neki!

 

Érdemes szem előtt tartani, hogy a fenti tippek közül sok szokássá nőheti ki magát, ezért nem muszáj megállás nélkül új ötletek után kutatni. A bejegyzések megírását egy külön ezzel foglalkozó alkalmazottra, vagy egy szabadúszó íróra is rábízhatod. Minél rendezettebben állsz hozzá blogodhoz, az annál sikeresebb lesz majd!
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!