Az online biztonság alapvető kritériumai

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

Az Internet világa veszélyes! Védekezz! Alapvető biztonsági beállítások és tanácsok internetezőknek, Facebook felhasználóknak!

Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

 

Nem is képzeled, milyen apróságokon múlik, és mennyi veszélyt háríthat el egy kis beállítás a számítógépeden, a Facebook fiókodban! Sokaknak alapvető lehet, amit itt leírunk, de bizony a felhasználók nagy része nem is törődik saját maga, gépe és adatai védelmével, vagy nem is ismeri ezeket a beállításokat, alapvető védelmi eszközöket. Most nem a professzionális programozókhoz szólunk, sokkal inkább azokhoz, akiknek nem bitek folynak az ereikben: szülőkhöz, akik gyermekeiket féltik, idősebbekhez, akik most kezdtek el ismerkedni az Internet világával, és kezdőkhöz, akik bár használják az Internetet, soha nem tanulták azt!
Az Internet világa veszélyes! Védekezz! Alapvető biztonsági beállítások és tanácsok internetezőknek, Facebook felhasználóknak!

 

Az online biztonság alapjai

Az internet nyújtotta lehetőségek, az információszerzés, tanulás, szórakozás és a többi rengeteg előny mellett sokan nem gondolnak bele a világháló hátrányaiba. A legnagyobb gondok mind online biztonságunk kérdése köré csoportosulnak, de rendszeres tájékozódással és odafigyeléssel elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket.
Az online biztonságot már a kezdeteknél figyelembe kell venni: Készítsük fel számítógépünket!
Az első lépéseket még azelőtt tegyük meg, mielőtt nagyon belevetnénk magunkat az internet használatába. A legfontosabb, hogy mindig legyen egy megbízható és friss vírusirtó szoftver a gépünkön. Ezek a programok működésük közben folyamatosan ellenőrzik az általunk látogatott weboldalakat, leveleinket, a letöltött fájlokat, nehogy károsodás érje rendszerünket, féltve őrzött dokumentumainkat.
 
Otthoni hálózatunkat védjük jelszóval, ami több okból is fontos. A jelszavas védelem megelőzi, hogy más is használja hálózatunkat, ami így lényegesen lassulhat is. Egyszerre védi is a hálózatra csatlakozott eszközöket, így mások nem tudnak rájuk kapcsolódni, adataink, fájljaink között kutatni.
 
 
 
 

Ha érdekelnek az internetes biztonság részletei, a Facebook titkai, ha saját oldalt szeretnél felfuttatni, gyere el valameliyk tanfolyamunkra! Jelentkezz itt! 

 

 

 

 

Online biztonság Internet használat közben: Mit tehetünk böngészés közben?

Online biztonságunk nagyrészt az általunk használt jelszavakon múlik. A közösségi oldalak világában rengeteg regisztrációnk lehet, de ezeken kívül is több olyan oldalt látogathatunk, ahol felhasználói fiókunk van. Ezek mindegyikét kötelezően jelszóval kell ellátni, ám nem mindegy, hogy milyen is az. Minél bonyolultabb egy jelszó, annál jobb. Sajnos ezt sokan nem veszik elég komolyan, ez látható is a tavalyi év legtöbbet használt jelszavaiból: jelszó, abc123, 123456. Ezek nagyon könnyen feltörhetőek, így ha tehetjük, használjunk hozzájuk kis- és nagybetűket, számokat és szimbólumokat. Találjunk ki olyat, amit könnyű megjegyezni, és sose adjuk ki senkinek. Ha tehetjük, több jelszót használjunk, mert ha egyszer véletlenül fel is törnék valamelyik fiókunkat, a többihez ezzel ne szerezzenek automatikus belépést.
 
Sose adjunk ki magunkról személyes adatokat. Bármennyire is privát egy levelezésünk (legalábbis mi azt hisszük), mindig számítsunk a legrosszabbra, és még itt se adjuk meg jelszavunkat, bankkártyánk, személyi igazolványunk, személyes irataink adatait. Ezzel megelőzhetjük a nevünkben elkövetett online csalásokat, bankszámlánk feltörését, és az ehhez hasonló, ellenünk irányuló tetteket.
Figyeljünk oda, hogy mindig csak a megfelelő oldalon írjuk be felhasználónevünket és jelszavunkat. Történt már olyan eset, hogy bizonyos felhasználók levelet kaptak a Facebooktól, mely arra kérte őket, hogy profiljuk megtartása érdekében az e-mailben lévő linkre kattintva írják be felhasználónevünket és jelszavunkat. Mindig éljünk a gyanúval ilyen esetekben, és csak akkor adjuk meg ismét jelszavunkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy ugyanazon az oldalon vagyunk még mindig.
 

Gyermekeink biztonsága az online térben

Az Y-generáció már beleszületett a számítógép, internet és közösségi oldalak világába, ám szülőkként oda kell, és szerencsére oda is tudunk figyelni internetezési szokásaikra. Több eszközt is bevethetünk, melyekkel biztosítjuk, hogy csak a nekik való tartalmakat lássák.
 
Tartalomszűréssel és blokkolással bizonyos szavakat és oldalakat tilthatunk le, melyek így keresés során nem lesznek elérhetőek, illetve nem fognak találatot eredményezni. Külön szűrőket állíthatunk be az email-ek, keresők és a chat szűrésére is.
 
Léteznek bizonyos kimenő tartalmakat szűrő szoftverek, melyek nem engedik, hogy bármilyen személyes adatot osszanak meg magukról chat-en, e-mailben vagy bárhol az interneten.
Olyan alkalmazások is léteznek, melyek megszabják, gyermekeink mennyi időt tölthetnek internetezéssel.
Bizonyos programokkal ellenőrizhető ki, mikor, milyen oldalt látogatott. A program értesítéseket küld a szülőknek akár azonnal is, amikor gyerekük egy tiltott oldalra lépett.
 
Mint látjuk, sok veszély fenyeget minket, de kellő körültekintéssel elkerülhetőek. Ha érdekel, hogyan legyünk biztonságban a közösségi oldalakon, olvasd el következő cikkünket is.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!