A LinkedIn 4 legfontosabb videómarketing-trendje 2019-ben, példákkal

EN
Prestige Memoriae Liget Royal Hévíz Callas Cafe Callas House Duna Relax Bükkös Hotel Pastel Guest House Regia Hotel Vinifera Hotel Referencia #11 Referencia #12 Referencia #13 Referencia #14 Referencia #15 Referencia #16 Referencia #17 Referencia #18 Referencia #19 Referencia #20 Referencia #21 Referencia #22 Referencia #23 Referencia #24 Referencia #25 Referencia #26 Referencia #27 Referencia #28 Referencia #29 Referencia #30 Referencia #31 Referencia #32 Referencia #33 Referencia #34 Referencia #35 Referencia #36 Referencia #37 Referencia #38 Referencia #39 Referencia #40 Referencia #41 Referencia #42 Referencia #43 77 Elektronika Kft Referencia #45 Referencia #46 Referencia #47 Referencia #48 Referencia #49 Referencia #50 Referencia #51 Referencia #52 Referencia #53 Referencia #54 Referencia #55 Referencia #56 Referencia #57 Referencia #58 Referencia #59 Referencia #60 Referencia #61 Referencia #62 Referencia #63 Referencia #64 Referencia #65 Referencia #66 Referencia #67 Referencia #68 Referencia #69 Referencia #70

A LinkedIn 4 legfontosabb videómarketing-trendje 2019-ben, példákkal

Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Mit gondolsz, hatékonyan elérheted a szakmai közönséget a LinkedInen videók segítségével? Ha eddig mást gondoltál, most megmutatjuk, mi kell ahhoz, hogy videóid vírus módon terjedjenek a szakmai közösségi portálon!
 

A LinkedIn 4 legfontosabb videómarketing-trendje 2019-ben, példákkal

Ahogy a videó az elmúlt évek során látványosan meghódította az internetet, egyre több platform igyekezett alkalmazkodni ehhez a trendhez. Nem kivétel ez alól a LinkedIn sem, amely nemrégiben nem csak hirdetési rendszerét, hanem videófunkcionalitását is kibővítette, ráadásul e két újítás a videóhirdetések formájában össze is kapcsolódik.

 

Ahogy a világ legnépszerűbb digitális tartalomtípusa lassan átveszi a hatalmat a LinkedInen, az előrelátó felhasználók már most azon törik a fejüket, hogy hogyan használhatnák ki a videók trendjét kedvenc professzionális platformjukon. A következőkben ezzel kapcsolatban osztunk meg néhány tippet.

 

1. A felkapott híreké lesz a rivaldafény

A LinkedIn egy szakembereknek készült platform, akik szeretnek minél frissebb tartalmakkal értesülni a legújabb történésekről. Nem kérdés tehát, hogy a felkapott üzleti hírek kiemelkedő figyelmet kapnak majd a platformon.

 

A LinkedInen eddig is a felkapott hírektől zengtek a hírfolyamok, hiszen ezek lobbantották ki a legtöbb beszélgetést, és ezeket osztották meg a felhasználók a legszívesebben. Bizonyos értelemben, a LinkedIn sokban hasonlít a Twitterhez, ahol lényegében ugyan ez a helyzet, persze azzal a különbséggel, hogy a LinkedIn esetében elsődlegesen szaktartalmakról van szó.

 

Azok a felhasználók, akik odafigyelnek a legfontosabb ipari hírekre, és ezeket videók formájában minél előbb közlik a LinkedInen, komoly előnyre tehetnek szert.

 

 

LinkedIn marketing érdekel? Cégre szabott oktatást szeretnél? Keress meg minket, kattints IDE!

 

 

2. Mobiloptimalizált videótartalmak

A videók trendje mellett egy másik meghatározó jelenség az okostelefonok elterjedése volt, ami jelentős fejlesztésekre, változtatásokra sarkallta a legnagyobb közösségi platformokat. Manapság már a LinkedInt is többen használják okostelefonjukról, mint más eszközökről, amit a marketingesek sem hagyhatnak figyelmen kívül.

 

A LinkedInen is érvényesek azok az irányelvek, amelyekkel számos oldal évek óta sikeres a Facebookon: elengedhetetlen, hogy a videók hang nélkül, és hanggal is élvezhetők legyenek. Hogy miért? Mert 10-ből 8 videót hang nélkül tekintenek meg a felhasználók a LinkedInen, a megoldás tehát itt is feliratokat alkalmazni. A fogás más, de a tálalás ugyan az.

 

Ugyan ez vonatkozik a videók formátumára – az okostelefonokon függőlegesen böngészők számára a négyzetes videók a legideálisabbak (habár ezek nem túl mutatósak egy rendes, asztali képernyőn, hiszen rengeteg az elpazarolt felület).

 

3. Milyen videókat javasol a LinkedIn?

A LinkedIn marketingcsapata az Animoto együttműködésével bemutatott 6 videósablont, amelyek kifejezetten B2B marketingesek számára készültek. Ezek a sablonok azon videók alapján jöttek létre, amelyeket a LinkedIn csapata sikeresnek vélt a platformon.

 

  • Webinar Event Promo: A LinkedIn ezzel a sablonnal szeretné bizonyítani, hogy platformjuk erős hangsúlyt fektet a profi oktatóanyagok terjesztésére.
  • Event Recap: Ez a formátum az események, rednezvények összefoglalására jött létre.
  • Trending News: Ez a már korábban említett „Felkapott hírek” formátuma, ami nagy valószínűséggel a legnépszerűbb lesz az összes sablon közül.
  • Industry Insights: Hasonlóképpen a Trending News formátumhoz, az Industry Insights célja betekintést nyújtani egy iparág működésébe, híreibe.
  • Company Values: Ez a formátum, ami egy cég értékeit, vállalati kultúráját, és munkakörnyezetét mutatja be a cégek toborzói számára lesz ideális.
  • New Launch Promo: A LinkedIn értelemszerűen azt szeretné, hogy minél többen használjanak videós hirdetéseket a platformon. Valószínűleg a termékbevezető promóvideókat szánják erre a célra.

 

4. Toborzók, mint videómarketingesek

 LinkedInen toborzók hadseregei dolgoznak naphosszat azon, hogy cégüket a lehető legelőnyösebb fényben tüntessék fel a potenciális alkalmazottak előtt. Bizonyos értelemben ők is marketingesek – saját cégük pozícióit próbálják „eladni” az erre legideálisabb munkavállalóknak.

 

Nos, a LinkedIn videók elterjedésével a toborzók egyre nagyobb része válik majd videómarketingessé. Ebben sokat segíthet az előbb említett, vállalati kultúrát bemutató „Company Values” videósablon, vagy bármilyen más, toborzásra kiélezett videóformátum.
 

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok online marketing ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet, mint online marketing tanácsadó. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta

Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!