notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

6 gyakori hiba a Facebook oldalak kezelésénél

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > 6 gyakori hiba a Facebook oldalak kezelésénél

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 gyakori hiba a Facebook oldalak kezelésénél


2013/01/30
Máté Balázs és Nánási Beatrix online marketing tanácsadó

 

A Facebook egyszerűnek tűnik. Végtére, anyukád is használja, nem? Az enyém igen. Sőt az anyósom is… De van egy csomó oka annak, hogy rajongói bázisodat mégsem olyan könnyű kialakítani. Ráadásul, most a Graph Search megjelenésével még bizonyosabbá válik, hogy fontos a rajongók elköteleződése az oldal iránt, az aktivitás fokozása és az érdekes és értékes tartalmak megosztása. Íme 6 tipikus hiba, melyeket a rajongói oldalak rendre elkövetnek a Facebookon.
6 gyakori hiba a Facebook oldalak kezelésénél

 

 

Facebook oldal kezelési hiba 1. Túl sokat posztolsz magadról

Általában a posztok 20%-ának kellene rólad vagy a márkádról szólnia. Ezt persze nehéz elfogadni, hiszen a legtöbb oldal tulajdonos úgy gondolja, hogy azért van a Facebook oldala, hogy saját magát hirdesse. Ezt azonban meg kell előzze az, hogy a rajongók lojálissá váljanak, ezt viszont csak úgy érheti el, ha folyamatosan törődik a rajongókkal és nem csak az eladni kívánt termékeit szolgáltatásai árulja Facebook oldalán. 
 

Facebook oldal kezelési hiba 2.: Elfeledkezel arról, hogy megismerd a rajongókat

Pihengetünk?
Mikor volt utoljára, hogy megnézted mit szeretnek a rajongóid? Mi érdeklik őket? Milyen posztokat osztanak meg szívesen? Milyen tartalmak ellen emelnek szót vagy kifogást? Foglalkozz azzal, hogy megismered közösségedet, hiszen így még több információ kerül a birtokodba, amivel lojálissá teheted őket.
Nem válaszolsz a kérésekre, kérdésekre, hozzászólásokhoz
Válaszolj a kérdésekre a lehető leggyorsabban, hogy rajongóid lássák, mindig elérhetnek és aktív vagy. Próbálj meg ellenállni annak, hogy a negatív bejegyzéseket törlöd. Találd meg a módját annak, hogy meggyőzd, elkötelezd a felhasználókat, megváltoztasd a hozzáállásukat és a rólad kialakított esetleges negatív véleményeket.  Ha valaki gratulál neked, köszönd meg, esetleg kedveskedj Te is valamivel.
 

Facebook oldal kezelési hiba 3.: Túl sokat posztolsz

Ha elárasztod rajongóidat információkkal, posztokkal akkor előbb-utóbb megunnak és megszakítják veled a kapcsolatot. Ha nem köteleződik el oldalad iránt, akkor posztjaid nem fognak megjelenni a számára, az oldald page rank-je visszaesik és soha többé nem fog hallani rólad. Amikor elkezded közösségedet felépíteni és lojális rajongókat gyűjteni elég naponta 1 minőségi, érdekes, izgalmas, aktivitást kiváltó poszt. Ha rajongói számod növekszik és úgy érzed a meglévő tagok elköteleződtek (szeretik a posztjaidat, lájkolnak, megosztanak stb.) akkor emeld a posztok számát. Nagyon fontos, ne egyszerre oszd meg ezeket. Ismerd meg közösséged, mikor, mire nyitottak és ezek alapján üzenj nekik. 
 
 
 
 

Ha szeretnél többet tudni a Facebookról, annak felhasználási lehetőségeiről, gyere el egynapos bevezető tanfolyamunkra! Jelentkezz most, ide kattintva! 

 
 
 

Facebook oldal kezelési hiba 4.: Nem posztolsz eleget

Elfelejtetted, hogy van egy Facebook oldalad? Az oldal létrejötténél posztolgattál mint egy őrült, de senkit nem érdekeltél, majd el is ment az egésztől a kedved.. Senki nem fog veled foglalkozni, amikor éppen üzenni szeretnél nekik valamit, hiszen te sem törődsz Facebook oldaladdal és a rajongókkal. 
 

Facebook oldal kezelési hiba 5.: Elfelejtetted említeni, hogy van Facebook oldalad

Tudják egyáltalán az emberek, hogy van Facebook oldalad? Felhívtad rá a figyelmet egy e-mailben, a weboldaladon, vagy a szórólapjaidon? Ne felejtsd el megadni Facebook oldalad pontos nevét és elérhetőségét, hiszen az emberek nem fognak ösztönösen rád keresni. Ha mégis, lehet találnak egy másik, hasonló terméket és máris elfeledkeztek rólad.
 

Facebook oldal kezelési hiba 6.: Tapasztalatlan adminisztrátor alkalmazása

Egy sikeres Facebook oldal magától nem fog létrejönni, tagokat toborozni és nem fogja az érdeklődést fenntartani. Olyan személyre van szükség, aki tapasztalt, tudja, hogyan kell aktivitásra bírni a rajongókat, vonzani az új közösséget azáltal, hogy a már meglévő tagoknak érdekes információkat nyújt. Ha figyelemmel kísérsz egy aktív tagokkal rendelkező oldalt, láthatod, hogy a posztok jól átgondoltak, az adminisztrátor tisztában van vele, hogy mikor a legaktívabbak a SAJÁT oldalának tagjai, mit szeretnek, mit osztanak meg szívesen barátaikkal. A Facebook oldalad kezelése  időt igényel, ha jól szeretnéd csinálni. Megtanulni, beletanulni, mindent egyedül felfedezni viszont elég időigényes, tehát láss neki még ma!
 
 
SMM

Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.12.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
520 162
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

301-es átirányítás

Mi az a 301-es átirányítás? Más...

Hírfolyam

Mi az a hírfolyam? A hírfolyam egy újonnan publikált tartalmakat...

PDF

A népszerű PDF kiterjesztés a Portable Document Format (hordozható dokumentum formátum) szavak...

Sajtó optimalizálás

A sajtóközlemények keresőmotorokra történő...

PageRank

Mi az a PageRank, hogyan működik, mi a definíciója, mire jó és mi...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.